Pages

19 November 2013

US med familjen

Snabbgenomgång. Har det bra här i Amerika. Första veckorna spenderade jag med familjen. Det var så roligt! Vi landade i Las Vegas, förundrades över folk och fä, gick på magishow och åt god mat på Hakkasan. Badade badkar. Bilade genom leran till den enda öppna delen av Grand Canyon, tog ett varv på Rout 66, körde rakt ut i öknen, åkte förbi rader av brevlådor och övergivna husbilar (Breaking Bad style). Kikade genom skotthål i fönstren i något gammalt rassligt hus i Goffs Ghost town. Stannade vid Bagdad Cafe. Bodde på indianmotell bredvid trailer trash-områden med långa 95-vagnståg tutande utanför fönstret. Vidare till LA, kikade på stjärnor på Hollywood Blvd och promenerade längs Sunshine. Albin handlade gitarrer, mamma garn och så firade vi hennes födelsedag med fantastiska middagar. På hennes 50års-dag åkte vi till Universal Studios, heja mamma! Rey tog med oss på en tur på WB och vi åt lunch tillsammans. Så kul att få dela min resevärld och mina resevänner med familjen. Efter LA tog vi kustvägen upp mot San Francisco. Passerade flera små mysiga områden på vägen. Bland andra Colonia, Carmel och Santa Barbara, som var min favorit. Där hade de ställt ut fina pianon här och var längs stora vägen, så att vem som helst kunde sätta sig och spela. Massor av second hand-butiker. Tittade på elefantsälar och Janne Långben The Movie, åt donuts. Snabbvisit på The Boiling Crab. Det är galet vilka stora väderskillnader det är här. En dag var vi på morgonen i San Jose, låg vid poolen och njöt i solen - när vi sedan anlände till San Francisco på kvällen var det mössa, halsduk och jacka som gällde. SF verkar ligga lite som i en ficka, kyligt och dimmigt, men vilken fantastisk stad! Underbar stämning. The mission, Hates(?)-area, Blues-bar med Jon och cable cars. Golden Gate. Drew kom upp from Santa Cruz och spenderade en dag med oss, fantastiskt! Födelsedagslunch i Napa, riktigt amerikansk middagsdiner och bio på pappas födelsedag. Saknar er!

"Rowdy-dowdy-doo." Cowboy bootsen på!
Fantastiska Grand Canyon.  
Lunch på Road Kill Cafe, Rout 66. 
Bagdad Cafe.
The Golden Gate Bridge under sitt dimmiga täcke.

SF Surprise

Härlig överraskande gatukonst i ett bostadsområde i dimmiga San Francisco. Går du ner för trappan syns inget, kanske missar du det till och med. Men vänder du dig om, eller går upp för trappan, ser du att den består av ett långt färgglatt konstverk. Tydligen har de som bor i området hjälpt till att skapa konst-installationen. Uppfriskande! 


English grammar

Oh My Gosh.
I can be ever so awake, but as soon as I start reading my grammar exercises I just die. I get So tired. It's like I'm allergic to them. 

14 November 2013

Lesbia

Pluggar grekisk och romersk prosa, lyrik och dramatik i Litteraturvetenskapen denna vecka. Så så så mycket att läsa. För mycket. Men ganska trevlig läsning som tur är.

Låt oss, Lesbia, leva, låt oss älska
och ej akta en enda vitten värdigt
allt vad knarriga gubbar därom glunka.
Solar kunna gå ned och komma åter:
vi, när dagen är slut en gång, den korta,
måste sova en enda natt för evigt.
Giv mig tusende kyssar, sedan hundra,
sedan tusen igen och än ett hundra,
sedan åter ett tusen, sedan hundra.
Sist, när tusenden hopats, låt oss blanda
så dem samman, att summan ej kan nämnas,
och att ingen oss avundsjuk kan skada,
se'n om kyssarnes mängd han kunskap vunnit.

- Catullus