Pages

30 September 2013

En hälsning från sjukstugan.

Ligger i sängen. Febersvettas, feberhuttrar. Dricker vatten, dricker te. Tar av mig kläder, tar på mig kläder. Av med filtar, på med filtar. Bollar överlevnad med quiz-deadlines. Fy för den här dagen!

En månad

Idag är det en månad sedan jag jobbade mitt sista fasta pass i Haninge Centrum. Wow, vad tiden går fort! Jag saknar det verkligen inte alls, kunde inte vara gladare att jag bestämde mig för att plugga istället. Hurra!


It's a month ago today that i worked my last shift in Haninge Centrum. Wow, time pass by so fast! I don't miss it at all and couldn't be happier about my decision to study instead. Hooray!

29 September 2013

Sjuksurar

Jaha. Söndag idag, helt ok väder. Bajenmatch, oh yes! Eller?

Kämpat som en idiot med att bli av med min förkylning, och tyckte ändå i går kväll att det kändes som att det var på bättringsvägen. Vaknade i morse med potatismos i huvudet, men tänkte att man mår alltid värst på morgonen, det går över. Lagom till det var dags att gå hemifrån för en trevlig fika innan matchen slog febermonsret till. Så istället för att vara på väg till härliga Söderstadion för att hurra ligger jag huttrande och surar under mina filtar. Inte ok.


So. Sunday today, the weather's not too bad. And there's a soccer game, oh yeah! Or..?

For the past few days I have been fighting my cold, and last night I actually thought it felt like it was almost gone. Woke up this morning with mashed potatoes in my head, but figured it's always worst in the morning, it'll pass. Just when it was getting time to leave home for a nice cup of tea before the game the fever-monster hit. So instead of being on my way to the stadium to cheer, I am shivering under my blankets being grumpy. Not ok.

28 September 2013

Imagine


Konstären Ville

Härom veckan satt jag modell för min kompis Ville, som ju är så himla duktig,
här har ni resultatet:

Modelled for my friend Ville, who is an amazing artist, here's the result!



27 September 2013

Dramatik

Denna vecka i kurs Litteraturvetenskap: Dramatik

Igår läste jag: Fröken Julie
Idag läser jag: Hedda Gabler
Imorgon läser jag: Dramatikanalys

Sen ska det skrivas så det ryker!

Förra veckan analyserade och diskuterade vi lyrik. Diskuterandet var väldigt roligt. Det är fantastiskt vad många olika tolkningar det blir av samma dikt, vissa varandras totala motsatser. Analyserande av dikt däremot är inte riktigt min grej. Hexameter och fri vers och regler och _UI_UUI_U osv. Nej, inte för mig. Men det är bara att köra! Känns i alla fall jättekul att det blir mycket skrivande nu, det var på tiden!

I Engelska-kursen arbetar vi med kultur. Med postcolonialism. Det var riktigt trögt i starten men nu när jag kommit in i det är det sjukt spännande faktiskt. Kul!

Skolröj

Nu har jag igen inte skrivit på si så där tusen år. Det var illa.
Varit otroligt mycket nu med skolstarten. Jobbade Augusti ut samtidigt som skolan började sista veckan i Augusti. Så det blev en röjig vecka. Nu har jag börjat komma in i det mer och det är riktigt kul! Men ojoj oj vad med böcker! Litteraturlistorna tar aldrig slut.