Pages

28 February 2013

Elefantastic i Everybody

För ungefär ett år sedan var jag åter på besök i Indien. Då hälsade jag på Anil och passade på att jobba som volontär. Hjälpte Anil att starta upp sitt företag Elefantastic och spenderade massor av tid med de underbara elefanterna. Jaipur är en av de mest fantastiska platserna i världen och jag saknar både platsen och människorna oändligt mycket.

Idag kom The Body Shops tidning Everybody äntligen ut med mitt reportage om resan. Det har kortats ner och gjorts om en del för att funka i tidningen, men det är ändå nåt. Rätt stolt!

Här ser ni ett litet tjuvkik på uppslaget. Hela tidningen inklusive reportaget går att hitta på www.beautywithheart.se/everybody


Hubert & Märta


Hubbe och Märtis.

Världens finaste, goaste och sötaste katter. Har älskat er i två år och kommer att fortsätta göra så för alltid. 

Idag flyttade katterna ut. Det är visserligen på prov i två veckor, men förhoppningsvis kommer det att funka. Så slipper Albin sin allergi, och katterna får mer sällskap och möjlighet att vara utomhus, vilket ju är hur bra som helst. Men ÅH - vad jag kommer att sakna de där små knäppa skruttarna. Kommer att sakna deras små läten, den mjuka pälsen på magarna, de små rosa trampdynorna, de kalla våta nosarna om morgnarna. Kommer att sakna att få fötterna attackerade och att ha dem hängandes i armar och ben och allt busbitande och klösande. Deras små love-bites. Kärlek.

27 February 2013

Sol!

Åh, vad jag längtar efter sommar!
Men idag lös åtminstone solen och jag kunde inte låta bli.


26 February 2013

Inflyttat och trött

Helt slut. Helt slut!
Halvligger nu på Albins soffa. Hubert sover på fåtöljen och Märta ligger bredvid mig och spinner. Mysigt.
Bar grejer hela dagen, kan knappt känna mina fingrar längre. De är helt sönderslitna. Men det känns bra att det är gjort, och skönt att sitta här nu. Ska bli så roligt att bo med brorsan, mysigt. Vi har haft en bra dag. Han hjälpte mig släpa över de tyngsta och otympligaste grejorna, och jag hjälpte honom få ner soffan i källarn. Soffan, alltså. Pust!
Och sedan har vi haft en riktig inflyttningskväll. Ätit pizza och glott på tv och bara jäst. Precis som det ska vara. Kommer sova som en kung inatt!


Flytt

Idag är det flyttdag. Som tur är ska grejerna bara flyttas ett hus bort, men det blir många vändor. Hala vändor dessutom. Pust pust. Men tur att det inte snöar eller regnar i alla fall!

Känns skitsorgligt att inte bo med Linda längre, men jättekul att bo med Albin. Jag ser fram emot det! Fina fina Gubbängen! Och det är ju fantastiskt att jag kommer att ha Linda så nära, skönt! Då blir separationsångesten inte lika stor!


Har älskat vår lägenhet, den har varit underbar mot oss, och vi har haft fantastiskt härligt och roligt tillsammans i den.



<3

Christoph Waltz

Yes. Så jävla bra. Christoph Waltz - i love you.


21 February 2013

Då dog jag jobbdöden.

Stod på jobbet idag, med beställningen i högsta hugg. Skrubbar hit och ansiktskrämer dit. Hade inte haft en levande själ inne i butiken på flera timmar. Taylor Swift gnällde i högtalarna, och det var inte vilken dålig låt som helst utan säkert den värsta av de värsta. Utanför skrek ungarna på hösta volym. Bläcket i min favoritpenna tog slut i samma sekund som jag fick syn på en kladdig McDonalds-gurka på golvet.

Då, precis då och precis där, dog jag jobbdöden.

Sen kom det in en liten förvirrad tant och räddade mig. Åh dessa tanter. Haninges tanter, jag älskar er!

20 February 2013

IKEA

Ikea - vilken hatkärlek jag känner, likt många andra, för den platsen.

Förutom en snabbvisit var det nu ganska länge sen jag var där sist, så när jag kom dit idag var det åter igen ganska roligt. Jag var på bra humör och hade förberett mig genom att skriva en inköpslista. Så mycket som man nu kan förbereda sig för en eftermiddag på Ikea. Inköpslista eller ej - alla vet ju att man kommer hem med tusen grejer man INTE tänkt köpa.

Men jag hade kul! Var där mer Raymond och vi röjde, eller jag röjde, runt. Raymond såg mest trött ut och uttryckte att han borde tagit med ett koppel för att hålla koll på mig. (Oroa er inte, han fick ett torrt wienerbröd och en noga utvald växt som kompensation). Själv skuttade jag mellan speglar och skynken och hyllor, kröp in i små kojor och gled ner för rutschkanor. Sen blir man ju rätt slut emellanåt och då är det ju tur att Ikea är fullt av sängar och andra mjuka saker att ha vilostunder på innan man fortsätter trakassera personalen med knasiga frågor som får dem att undra om man är riktigt klok i bollen.

Tre timmar på Ikea blev det. Med en ny lampa, handdukar, en bulle och lite diverse småsaker som resultat. Det var roligt och otroligt utmattande. Hade det inte varit för att den spegel jag tittade ut inte fick plats i bilen och jag därför måste återvända för den, hade det nog dröjt ett tag innan jag besöker Ikea igen. Men trots allt - Tack Ikea, för en härlig eftermiddag!


19 February 2013

1 år

Tänk att ett år kan gå så fort. Swoosh, sa det, och jag hinner knappt med. Mycket har hunnit hända och mycket är precis som det alltid varit. Som vanligt.

Idag är det ett år sedan Anil blev gift. Finns massor jag skulle vilja säga och skriva. Men nu när jag sitter här kommer jag inte på något. Så många minnen. Det har varit ett år av längtan, av sorg, av glädje och kärlek. Och vänskap. Vi är vänner, och det är precis så som det borde vara. Om tre månader blir du pappa. Och jag vet att du oroar dig för att du inte ska räcka till, men det vet jag att du kommer. Du kommer att bli en underbar pappa.

Du har rört dig framåt, på det underliga vis livet rör sig där hos dig. Jag har rört mig framåt på mitt vis. Och det känns bra, visst gör det? Det vi delade var verkligen något annorlunda, på många sätt. Så mycket jag upplevt med dig. Saker som jag kan skrika ut så att alla kan höra och saker som jag, om jag någonsin nämner de, endast kan viska i någons öra. Som sagt, skulle vilja skriva floder, men just nu får det räcka med detta: Jag kommer alltid att älska dig, min vän. 

Håret. Step 1:



Behövs nog en blondering till. Och sen en färgning.
SEN hoppas vi att det är mer som det ska vara.
Ser helt ok ut trots allt.
(Så länge jag har mössa på mig)

<3

Sola Solarium

Idag har jag solat solarium för andra gången i mitt liv (premiären var ett par veckor sedan). Linda har introducerat mig och lilla solariet här i Gubbis för varandra. Jag har alltid varit väldigt anti - fy, läskigt, cancer. Man vafan. Man får ju tydligen cancer av allt nu för tiden. Isåfall får jag det hellre av något som är rätt trevligt på vägen. Fläkten ven, det var varmt och skönt och nån knasig relax-musik spelades. Rätt nice. Lite terapi liksom. Och LJUS. Och VÄRME.

Jag längtar ihjäl mig till sommaren. Kom nu!

17 February 2013


The return of Maja.

Ja, så har det gått som det gått och tiden passerar snabbare än jag hinner med.
Har inte skrivit på väldigt, Väldigt, länge. Men här är jag nu, och bättre ska jag bli! (Vi får väl se hur det blir med den saken)

Idag färgade jag håret. Eller blekte närmare bestämt. Först ska det ljusas upp, så att jag kan färga det i den färg jag vill. 8 nyanser ljusare skulle blekningen bestämt ge. Vad hände? Ja du, ingenting. Så det blir en nytt försök imorgon. Med en annan blekning skulle jag tro. Jäkla skit.