Pages

26 March 2013

Hundbajs - det är vår!

Har varit en bra dag idag, med många leenden! Ledig dag - woop!

Sovmorgon, sen brunch hos Chris med desperata husfruar på tvn (herregudjagorkarintemeddem) och massa prat och skratt. Solen sken och det var varmt. Börjar äntligen kännas som vår på riktigt. Det känns extra tydligt på doften av hundbajs, som Linda häromdagen påpekade, och som idag gick att urskilja väldigt tydligt. Men åh så härligt - du är så välkommen våren!

På vägen hem gick jag förbi ett ställe där jag igår satt upp en av mina "Take a smile!"-lappar och tre stycken leenden var redan borta! Hoppas att de tas väl om hand och sprids vidare från person till person i vårsolen <3


Red Lips.

Har återupptäckt en av mina läppennor och diggar den verkligen! Det är Mauve från The body shop, såklart, och är perfekt runt om ett rött stift eller över hela läpparna under ett läppglans. Jag föredrar att lägga den under ett vanligt läppbalsam. Mmm!



25 March 2013

Smile world!

Dagens sysselsättning: Sprida leenden!



Bra start på dagen.

Dagens frisyr presenteras av en väckarklocka som inte ringde och en tjej som av ren tur ramlade ur sängen fem minuter innan det var dags att gå hemifrån. En bra start på dagen!


21 March 2013

Bu för idag.

Idag har varit en riktigt rutten dag. Otroligt tråkig och ointressant. Tur för mig att Linda och Sinan gjorde dagen på jobbet lite ljusare, men annars har det verkligen varit helt förskräckligt. Långtråkigt, segt, och deppigt. Nu får det bli varmt!

20 March 2013

Bik Bok Nagellack

Är just nu i en väldigt lackig period, tycker det är fantastiskt roligt att måla naglarna. (Sen att jag inte har tillräckligt med tålamod för att låta det torka innan jag förstör dem är en annan sak).

Inhandlade de nya nagellacken som Bik Bok har kommit med. Fanns många fina men jag valde fyra favoriter. Tyvärr var penseln ingen höjdare, men blev trots det glatt överraskad! Mycket färg utan att behöva lägga en massa lager och glitterlacken är ljuvliga ovanpå i princip vilket lack som helst.


Oh!

Härlig tjej (med typ världens gulligaste presentationsbläckfisks-bild!) och en rolig Giveaway! Kolla in det, why dont you:)

Du hittar henne här.


Memory Lane 2012, part 2: Events

The year included a lot of different kinds of events, and here are some of them: 

I saw a lot (A LOT!) of movies, which is one of my favourite things to do. Dont even remember all of them now, there were some awesome ones, and some awful ones. Still, i always enjoy getting all cozy in the cinema, mmm!



There were also a lot of birthday celebrations. Here you have me and my cousin Ragna at her costume party (theme: nationalities). Ragna was dressed as the statue of liberty (awesome!) and i was, well, a lion. Also there is a picture of one of my bests friends, Christine, and the yummy cake we had for her jolly birthday!


Me, Chris and Anna went to another costume party (they are the best!). We were at the party for about an hour or two after spending Hours getting ready - which was the best part of the night. Oh, fun!


And very importantly: Crawfish-party! One of my favourite holidays in Sweden. Yuum!

Oh, and my birthday of course. I turned 23, iip! This was my general feeling about the event:


Luckily i had a bunch of friends celebrating me and keeping my mood on the plus-side. Went dancing with Anna (whos birthday is just two days from mine!) and my brother took me to a great dinner. Love!


Sweden won the Eurovision song contest with the song Euphoria by Loreen, which was followed by a great deal of celebrating and singing in the clubs. På gott och ont.


Except for the birthdays there was also other kinds of events. Went to two different karaokes - which i have pretty much never done before in my life. So thats a new, and well - it was quite fun!


Diana took me to a fashion show, which was fun. Man, look at those shoes!


The Swedish House Mafia concert: Was a birthday present for one of my friends and so i had pretty much No expectations. Which was a good thing, considering i think thats the main reason i actually did enjoy myself.



Oh, and speaking of concerts. Me and Anna went to see Marilyn Manson, which was totally awesome. Except we didnt even understand that he had started playing until about 5 songs into his gig. He was supposed to play at, oh lets say 8.30. We arrived 8.15-something and so was sure that the band playing was the warm up-band. After a while we were like, that guy looks pretty similar to Marilyn, how fun. And this song sounds pretty similar to Marilyns. Hm. So we asked the lady next to us "when's Marilyn going to start?" And she looked at us and was like "well umm... that IS Marilyn!" Ohhhhh, well that explains it. The lady didnt seem to think much of it though, probably thought we were there to watch the guy who was going to play after Marilyn. She might however have thought we were a bit strange when we walked up and left after Marilyns gig was over. Oh well, great night!


18 March 2013

Helgen

En liten snabbgenomgång av helgen då. Var ju som sagt sjuk hela veckan, så det har varit en rätt lugn helg - energin har inte riktigt varit på min sida.

Lördag: gled runt hemma och fixade och plockade lite. Börjar kännas riktigt mysigt i rummet nu!


Gjorde mig fin (för första gången på tusen år kändes det som) och åkte in till stan för att möta upp Valle. Härligt att träffa honom igen! Fina Valle. Så tog vi oss till Fridhemsplan och en Libanesisk restaurant där Dianas 25års-middag skulle hållas. Hurra för Diana!


Efter middag och tårta och magdans och sång (en del bättre än annan), så lämnade jag och Valle resten av sällskapet som skulle vidare ut. Valle för att han skulle upp och jobba, och jag för att min kropp helt enkelt inte orkade mer än allt vad en födelsedagsmiddag har att bjuda på.

Söndag: Solen strålar! (Låtsas att det nu inte hunnit bli måndag med snökaos utan njuter lite mer av tanken på den otroligt vackra söndagen!)


Hem till mamma och pappa för brunch och firande av Marinette och Henric. Gott! Satt och pratade och gosade sedan in mig i en filt på soffan och tog roliga bilder med Wilda. Sedan ritade hon av mig, medan jag somnade som en stock. När jag vaknade hade hela släktkalaset hunnit påskpyssla (jag fick ett fint påskägg av Wilda!) och lämna lägenheten. Dessutom hade halva bandyfinalen hunnit spelas - ve och fasa!

Jag och mamma slog på tvn där Bajen ledde med 5-3. Medan jag hämtade vatten hörde jag hur "kvittering" hojtades på tvn. När jag kom tillbaks berättade mamma att det nu stod 5-4! Och även att hon blivit så nervös att hon stängt av tvn. Lyckades övertala henne om att sätta på den igen och då hade Bajen hunnit göra 6-4. Hej vad det går! Matchen slutade utan slutsignal när de i slutminuterna gjorde 9-4 och fansen inte längre kunde hålla sig utan stormade planen. Heja Bajen! SM-guld woop!


Helgen avslutades med att jag mötte upp Chris. Vi åkte hem till Gubbis och lagade typ världens bästa middag, kollade på typ världens sämta film, och hade hur mysigt som helst! 

<3



...

Tillbaks på jobbet. Känns sådär.
Lagom sliten efter en veckas sängliggande.


15 March 2013

Betyg??

Hur svårt ska det vara att få tag på sina betyg egentligen?

Jag har ringt och mailat typ alla jag kan komma på. Tips?

Rummet

Äntligen börjar det kännas som att jag hittat rätt i nya rummet. Har vridit och vänt på allt en hel massa gånger. Sängen har nog stått på alla platser som den möjligen kan stå på minst en gång, i en del fall fler. Jag har svettats som ett djur, dragandes runt på alla grejer med feber och förkylning i högsta hugg. Men skönt att hålla sig sysselsatt! Och nu tror jag som sagt att jag hittat rätt tillslut. Jag trivs med hur rummet ser ut nu och jag trivs så himla bra med Albin. Fina älskade Albin. Och så börjar jag äntligen bli frisk - hallelujah!


13 March 2013

Papperslös?

Vi kan börja med Jonas Hassen Khemiris "Bästa Beatrice Ask". Ni hittar den här och jag rekommenderar er att läsa den.

Precis som Jonas tar upp i sitt brev - det är självklart att klaga på något som inte fungerar, men inte alltid lika lätt att komma med alternativa tillvägagångssätt. Och visst är det så, men bara för att ingen hunnit komma på ett annat, eller "bättre", sätt att handskas med ett problem betyder inte det att man därför borde använda ett sätt som är fel, bara för att något måste göras.

Jag har ju svårt för den här diskussionen över huvud taget, då jag önskar att det gick att se på världen som En värld. Jag förstår att vi behöver vissa regler och ramar för att saker och ting ska fungera, men jo- det är vår värld och alla borde ha lika mycket rätt till den. Detta har jag tagit med mig mycket från mitt resande där jag, bara för att jag hade turen att födas i Sverige, bara för att jag har turen att ha mitt fotografi i ett svenskt pass, har möjlighet att resa i princip överallt utan några som helst problem. Medan andra inte bara får stå ut med sneda blickar på flygplatsen pga sitt långa skägg eller sin mörka hud, utan ibland inte har Möjligheten att ens Söka om att få besöka vissa länder. Bara för att de råkat födas i ett annat land. Innanför andra gränser. Det är så otroligt jävla orättvist.

Och med detta och alla andra fördelar som jag har bara genom att vara född i Sverige är det självklart Oerhört svårt för mig att sätta mig in i hur det måste kännas att bli stoppad varje gång du reser för att passet ska kollas och kollas igen. Eller att gång på gång bli ifrågasatt om du hör hemma i ditt hemland, om du är "laglig". Att vara oskyldig tills motsatsen är bevisad - och sedan dömas - är en fin tanke, men den verkar ha glömts bort. Det måste vara helt förskräckligt, och det gör mig så ledsen och så förbannad, att människor antar så mycket. Att de dömer och antar, ofta utan att ens själva märka det. Jag förstår att så kommer det alltid att vara, för lets face it - vi människor är rätt korkade. Men när myndigheter och rättsväsenden inte stannar upp för att överväga om de gör saker värre med sitt agerande, det är en helt annan sak. Sverige har långt LÅNGT kvar, men är trots allt i framkant. För även om vi har långt kvar, även om vi säkert alltid kommer att vara lite korkade, så ska vi alltid sträva framåt. Framåt och uppåt.

Nu är världen som den är, och vi har de gränser och regler vi har av en anledning. På gott och ont. Och problemet ligger ju egentligen inte i hur vi ska få ut alla papperslösa ur landet, utan hur de kom in från början. Både för "vår" skull, och för deras. För de är ju här av en anledning. Inte många människor lämnar sina hemland frivilligt, inte många människor VILL lämna sina hem, sina familjer och liv bakom sig - men en del måste. En del har inte haft samma tur som jag haft. Som vi haft. Så se till att ta hand om dem redan när de kommer - behöver de vara här? Vill de vara här? Borde de vara här? Om svaret är ja eller nej spelar ingen roll - hjälp dem! Hjälp dem här, eller hjälp dem någon annanstans. De är från samma jävla värld som du!

Sjukdag 2.

Update:
Ingen skillnad.
Fyfan för att vara sjuk.

Mina sjuksockar som jag fått av Leon <3

11 March 2013

Sjuk.

Tråkigt tråkigt tråkigt! Tänk vilken tur att jag har Albin. Var ensam hela förmiddagen och började så klart klättra på väggarna. Sällskapssjuk! Så kom han hem med soppa och glass - vilken ängel! Självklart har det även blivit massor av tedrickande (vilket ju är bra med tanke på vårt överflöd av te) och mac n cheese! Har försökt att vila, men inte kunnat ligga still i många minuter. Jag är verkligen förskräckligt dålig på att vara sjuk.


10 March 2013

Memory Lane 2012, part 1: Summer

Since i was really crappy at writing last year imma give you a run through some of the gazillion things that happened. Since photography is one of my favourite things to both do and look at, im going to use a lot of photos to do this (thank you instagram). Enjoy!

I spent another winter and spring in The Old Town, one of the best places in this country. One day i shall live there again!



But also left it at the end of spring to go live with Linda in my new home: Gubbängen!



Oh, how lovely to live with another girl that has tons of clothes and shoes and makeup, fun! We started off by spending a wonderful summer together in our apartment - such a great summer. And even lovelier when having my brother living next door.




Welcomed a new, and very much longed for, life. Liselotte och Micke - jag är så ofantligt glad för er skull!


Celebrated the Pride festival, of course. So much fun, so much love! <3



SMULTRON!

Visited the area where i grew up along with an old friend. I dont miss it at all, except when im there.

Made my first ever elderflower lemonade. Summer on a bottle, ohyes.

And when my parents rented a summer house for a week me and my brother took the bus there to spend the weekend. It was like spending summer in a movie: swimming, sunbathing, playing games, drinking beer while barefoot in the grass or in the sauna, jumping on the bicycle to pick up the morning paper or to ride to the little store to buy ice-cream.


Stockholm is a beautiful place during summer. I love walking around the streets, listening to people playing street music, or take a walk to Skeppsholmen to lay down and watch the boats. Or eat strawberries and visit Rålis (the park where they show outdoor movies.) 



As every year i of course also went to watch the cherry blossoms in Kungsträdgården. This year i went with Yohann and it was lovely as always.

I think a lot of you know i am not a fan of the swedish winter. Oh no, i could definately live without it. The summer though is incredible.



It truly was a beautiful summer.